ГоловнаСуспільствоЖиття

"Доктору Пі" скоротили термін за законом Савченко

Андрію Слюсарчуку з восьмирічного терміну залишилося відбути півтора року.

"Доктору Пі" скоротили термін за законом Савченко
Фото: lvivexpres.com/Ярослав Станчак

Володимирецький районний суд Рівненської області 28 січня скоротив термін засудженому до 8 років в'язниці Андрієві Слюсарчуку, відомому як "доктор Пі". Суд зарахував ув'язненому кожен день перебування в СІЗО за два дні відбуття покарання, як це передбачено "законом Савченко".

Про це "Українські Новини" повідомили в Управлінні Пенітенціарної служби в Рівненській області.

Таким чином, 2 роки і 3 місяці, які Слюсарчук провів у СІЗО до вироку суду, зарахували як 4 роки і 6 місяців до терміну основного покарання.

"Доктору Пі" залишилося відбути ще 1,5 року, але він при цьому отримав право на умовно-дострокове звільнення.

Нагадаємо, 14 лютого 2014 року Сихівський районний суд Львова засудив Андрія Слюсарчука до восьми років позбавлення волі, визнавши його винуватим за ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність), за ст. 138 (незаконна лікарська діяльність), за ст. 358 (підробка документів, печаток і штампів) і за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Слюсарчука посадили завдяки розслідуванню газети "Експрес". Журналісти звинуватили "доктора Пі" (названого так за фокус із відтворенням числа Пі) в серії тяжких злочинів, скоєних під час заняття лікарською діяльністю на підставі сфальсифікованих документів: доведенні людей до смерті, встановленні помилкових діагнозів із метою вимагання грошей, торгівлі російськими медичними препаратами за завищеними цінами, контрабанді забороненими психотропними препаратами.

24 грудня 2015 року набув чинності так званий "закон Савченко", згідно з яким кожен день попереднього ув'язнення повинен бути зарахований, як два дні основного покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram