ГоловнаСуспільствоЖиття

РПЦ канонізувала лікаря Боткіна

Члени царської сім'ї, а також лікар і троє слуг були вбиті в ніч проти 17 липня 1918 року в Єкатеринбурзі

РПЦ канонізувала лікаря Боткіна
Евгений Боткин
Фото: medicus.ru

Архієрейський собор Російської православної церкви (РПЦ) прийняв рішення про канонізацію лікаря Євгена Боткіна.

Про це повідомив голова синодального відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон на прес-конференції в Москві, інформує "Интерфакс".

"Архієрейський собор виніс рішення про прославлення лікаря Євгена Боткіна. Я думаю, це давно бажане рішення, тому що це один зі святих, якого шанує не тільки Російська зарубіжна церква, а й багато єпархій Російської православної церкви, в тому числі медичне співтовариство", - сказав Іларіон.

За його словами, щодо царських слуг і тих осіб, які були вбиті з великою княгинею Єлизаветою Федорівною в Алапаєвську, "буде продовжено вивчення їх життя та обставин їх кончини".

У 1981 році Російська зарубіжна церква канонізувала Боткіна разом зі слугами царської сім'ї (кухарем Іваном Харитоновим, лакеєм Алоїзієм Труппом і покоївкою Ганною Демидовою), яких розстріляли в Іпатіївському домі. У 2000 році Російська церква зарахувала до лику святих новомучеників і сповідників російських Миколу II, його дружину Олександру Федорівну і п'ятьох дітей.

Члени царської сім'ї, а також лікар і троє слуг були вбиті в ніч проти 17 липня 1918 року в будинку інженера Іпатьєва в Єкатеринбурзі.

Нагадаємо, активісти російської громадської організації "Національний комітет +60", присвяченій дню народження Володимира Путіна, вимагають якнайшвидше зарахувати президента РФ до лику святих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram