ГоловнаСуспільствоЖиття

Суддя Маліновська взяла самовідвід у розгляді позову проти LB.ua

Система автоматичного розподілу вирішить, хто зі суддів Шевченківського суду буде розглядати позов далі.

Суддя Шевченківського районного суду м.Києва Валентина Маліновська самоусунулась від розгляду позову адвоката Ростислава Кравця проти LB.ua і журналістки Вікторії Герасимчук.

Суддя пояснює це тим, що в статті, фрази з якої намагається через суд спростувати Кравець, згадується і її ім'я. Перед цим клопотання про відвід судді подав Кравець, але його вона не задовольнила.

Нагадаємо, адвокат судді Володимира Бугіля вимагає спростування фрази з тексту “Такі судді потрібні самому” - “За моєю спиною йому пошепки вторив інший адвокат - як потім з'ясувалося, це був захисник судді Володимира Бугіля - Ростислав Кравець. Він раз у раз пирхав, висловлюючи своєму сусідові коротку думку про інтелектуальні здібності членів ВРЮ (до речі, цього року Ростислав і сам безуспішно претендував на членство у ВРЮ - LB.ua)”.

А також фразу "...- Ну що, обосрались?! - злорадно прошипів за моєю спиною адвокат Кравець", незважаючи на те, що редакція на прохання адвоката прибрала його прізвище з цього речення.

Розглядати позов повинна була суддя Валентина Маліновська - одна з трьох суддів, яка 3 грудня 2013 року призначила по два місяці арешту десятьом "в'язням Банкової", до цього жорстко побитих "Беркутом". Суддя Володимир Бугіль, адвокатом якого є Кравець, кількома днями пізніше призначив два місяці арешту ще двом підозрюваним у "штурмі Банкової".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram