ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони ініціює перевірку харчування бійців у зоні АТО

Контролюватиметься весь процес - від закупівлі продуктів до приготування їжі.

Міноборони ініціює перевірку харчування бійців у зоні АТО
Фото: Сергей Нужненко

В Україні будуть створені кілька робочих груп, які перевірятимуть якість харчування у військових частинах Збройних Сил.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі з керівниками компаній-постачальників послуг з харчування військовослужбовців Збройних Сил України, повідомляє прес-служба Міністерства.

До складу групи увійдуть фахівці Військової служби правопорядку, тилу Збройних Сил і фірм-постачальників. Перевіряти будуть процес приготування їжі, санітарні норми, якість і асортимент продуктів.

Полторак зазначив, що потрібно міняти ті підходи до харчування військовослужбовців, які залишилися ще з радянських часів. "Деякі постачальники, яким не подобаються зміни, лобіюють свої інтереси через народних депутатів і заангажовані засоби масової інформації", - повідомив міністр.

Також будуть посилені заходи контролю за функціонуванням системи харчування і якості надання послуг.

"Вже починаючи з березня поточного року будуть організовані відкриті торги на електронних майданчиках, із запрошенням засобів масової інформації, щоб забезпечити максимальну прозорість процедури закупівель. Буде збільшено кількість лотів, щоб залучити якомога більшу кількість конкурсних пропозицій, а, отже, відібрати кращі з них", - заявив міністр.

Прийнято рішення створити програму розвитку співробітництва з фірмами-постачальниками. Після обговорень повинні пройти відкриті електронні торги.

Нагадаємо, у вересні 2015 року Степан Полторак заявив, що харчування військовослужбовців Збройних Сил України за стандартами НАТО буде введено на військових полігонах і в зоні проведення АТО, починаючи з 2016 року як експеримент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram