ГоловнаСуспільствоЖиття

УПЦ МП позбавила колишнього прес-секретаря митрополита Володимира усіх посад

Отця Георгія відсторонили від керівництва Просвітницького відділу

УПЦ МП позбавила колишнього прес-секретаря митрополита Володимира усіх посад
Фото: www.ortodox.donbass.com

Українська православна церква Московського патріархату позбавила всіх посад свого колишнього прес-секретаря протоєрея Георгія Коваленка. Як повідомляє портал "Релігійно-інформаційна служба України", таке рішення ухвалили на синоді у п'ятницю.

Синодальний просвітницький відділ, який раніше очолював Коваленко, приєднано до Інформаційного відділу. Його очолює єпископ Ірпінський Климент Вечеря.

Раніше в УПЦ МП вже існував Синодальний інформаційно-просвітницький відділ, який очолював Георгій Коваленко. Однак у вересні 2014 року його розділили на просвітницький та інформаційний. Тоді ж єпископат УПЦ МП призначив єпископа Климента управляти інформаційною політикою церкви.

Коваленко у своєму фейсбуці прокоментував свою відставку. "Ось і завершилося моє 18-річне перебування в офіційному інформаційному просторі Української православної церкви. Рішення Синоду все привело у відповідність з реальністю", - зазначив він.

Нагадаємо, що Коваленко, який багато років був прес-секретарем колишнього предстоятеля УПЦ МП Володимира, є прихильником єдиної помісної Української православної церкви. Однак після смерті Володимира предстоятелем Московського патріархату став Онуфрій, який зупинив процес зближення з Київським патріархатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram