ГоловнаСуспільствоЖиття

Хакери від імені Гройсмана розіслали листи про "нову Конституцію"

Кіберзлочинці не зламували скриньку спікера, а тільки підмінили адресу відправника

Хакери від імені Гройсмана розіслали листи про "нову Конституцію"
Фото: autocentre.ua

Хакери розіслали від імені голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана листи про "нову Конституцію".

Про це написав у Facebook прес-секретар голови Верховної Ради Дмитро Столярчук.

"Сьогодні на низку адрес надійшли електронні листи нібито з поштової скриньки голови Верховної Ради. У темі вказано "Нова Конституція України", а прикріплене посилання - на відеозвернення одіозного екс-народного депутата-"регіонала" Олійника, який, як відомо, переховується після Революції гідності. У зверненні йдеться про необхідність приймати нову Конституцію на референдумі", - повідомляє Дмитро Столярчук.

За словами прес-секретаря спікера Верховної Ради, Володимир Гройсман до цих листів не має жодного стосунку. Хакери (вже встановлено, що лист розповсюджували з російського поштового сервера) вчинили хитро. Скринька спікера не зламана, з його поштової скриньки ці листи не надсилали. Хакери тільки підмінили адресу відправника і знайшли спосіб обійти антиспамовий захист, який переважно блокує такі листи", - зазначив він.

За словами Столярчука, метою цієї хакерської атаки є перешкоджання ухваленню змін до Конституції в частині децентралізації і дискредитація голови ВРУ.

"Нашим не-друзям (очевидно, російським) у нас одна відповідь - децентралізацію не зупинити. Навіть гібридними хакерськими атаками", - підсумував прес-секретар Гройсмана.

Нагадаємо, 27 січня на засіданні Ради національної безпеки і оборони Петро Порошенко запропонував СБУ, Держспецзв'язку та МВС об'єднати зусилля для створення Національної системи кібербезпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram