ГоловнаСуспільствоВійна

У центрі Донецька вночі намагалися підірвати пам'ятник Леніну

Сам монумент устояв, але був пошкоджений постамент

Сьогодні вночі в центрі Донецька, окупованого бойовиками "ДНР", невідомі намагалися підірвати пам'ятник Леніну.

Про це повідомив у Фейсбуці кореспондент прес-служби МЗС Росії Роман Манекін і опублікував фото пошкодженого монумента.

"Це - площа Леніна в Донецьку. За повідомленнями в соцмережах, сьогодні вночі о 3:55 тут пролунав потужний вибух. На фото, як я зрозумів, - його наслідки. Зрозуміло, скоро відновимо! Донецьк - не Харків", - написав він.

Фото: facebook.com/rvmanekin

Російський кореспондент обурився, що в самому центрі Донецька не дотримуються "комендантської години", запровадженої бойовиками. Він також нагадав, що раніше цей самий пам'ятник розмалювали графіті в кольорах українського прапора.

"Де, питається, поліція, для якої, якщо не помиляюся, на цій самій площі побудована спеціальна "будка"?.. Навіщо введена комендантська година? Для кого - таксистів і закоханих парочок? Де патрулі?.. Де, нарешті, донецькі комуністи?" - запитує Манекін.

"Укропам. Пильнуйте пам'ятники Бандері та Шухевичу - там, де ви їх наліпили! Попереджаю чесно: тепер ваші ідоли в особливій небезпеці!" - додав представник прес-служби російського МЗС.

Водночас у соцмережах уже з'явилися жарти, що вождя пролетаріату підірвали самі прихильники "ДНР" після заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що Ленін винуватий у розпаді СРСР. Нагадаємо, найбільший в Україні пам'ятник Леніну (висота 20,2 м) на площі Свободи в Харкові знесли 28 вересня 2014 року після мітингу за єдність України. На його місці вивісили банер із фотографіями загиблих бійців АТО на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram