ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У дев'ятьох районах Харківської області перевищено епідпоріг

За тиждень на грип та ГРВІ захворіли 8 тис. 864 особи

У дев'ятьох районах Харківської області перевищено епідпоріг
Фото: http://kh.vgorode.ua

У дев'ятьох районах Харківської області перевищено епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ. 

Як повідомляє офіційний сайт управління Держсанепідемслужби (СЕС), за минулий тиждень, з 18 по 24 січня, на грип та ГРВІ захворіли 8 тис. 864 особи, у тому числі 3 тис. 950 дітей.

"Порівняно з попереднім тижнем спостерігається зростання захворюваності на 34,8%. Минулого тижня збільшилася на 2,4% кількість звернень по медичну допомогу порівняно з попереднім тижнем, у т. ч. серед дитячого населення - на 3,9%", - наголошено в повідомленні.

Рівень захворюваності перевищив епідпоріг у Барвінківському районі в 2,3 разу, Богодухівському - на 4,2%, Великобурлуцькому - на 4,7%, Вовчанському - на 3,5%, Дворічанському - на 70,0%, Дергачівському - на 8,6%, Кегичівському - на 15,5%, Краснокутському - на 1,5%, Нововодолазькому - на 3,5%.

За цей період зареєстровано три летальні випадки від грипу - в Краснокутському та Зміївському районах, а також у Харкові.

З приводу грипоподібних захворювань у лікарні Харківської області звернулися 20 тис. 788 осіб, у тому числі 10 тис. 187 дітей.

Нагадаємо, в Україні з грудня лютує так званий свинячий грип - А (H1N1), яким українці вже хворіли в епідсезон 2009-2010 років. За офіційними даними МОЗ, кількість загиблих унаслідок грипу в Україні сягнула 72 осіб за період з кінця осені по 22 січня.

Станом на 25 січня епідпоріг перевищено в трьох областях - Донецькій, Рівненській, а також Житомирській. СЕС також прогнозує епідемію грипу в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram