ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна і Туреччина домовилися про співпрацю в оборонній сфері

Турчинов зустрівся з директором Секретаріату оборонної промисловості Туреччини Деміром

Україна і Туреччина домовилися про співпрацю в оборонній сфері
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у рамках робочого візиту в Туреччину провів в Анкарі зустріч з директором Секретаріату оборонної промисловості Ісмаїлом Деміром.

Про це повідомляє офіційний сайт РНБО.

Сторони обговорили питання інтенсифікації військово-технічного співробітництва між країнами. Демір також зазначив, що турецька сторона високо цінує українські розробки в ракето-, літако- і танкобудуванні.

"Цей ряд можна продовжувати дуже довго, водночас і турецький оборонпром має серйозні напрацювання і технології, поєднання яких з українськими може дати абсолютно нову якість", - сказав він.

Сторони також обговорили можливість створення спільних підприємств, а також українсько-турецького науково-дослідного Центру вивчення й аналізу застосування перспективних військово-технічних розробок в умовах сучасних військових конфліктів.

Під час переговорів була досягнута домовленість про створення спільної робочої групи для координації роботи над спільними проектами, до складу якої увійдуть представники оборонпрому.

"Україна і Туреччина перебувають на передовій загроз, що стоять перед цивілізованим світом. Геополітичні виклики, які стоять перед нашими країнами, є для нас об'єднавчим фактором і не залишають альтернативи нашій перемозі", - підсумував Турчинов.

Секретар РНБО також відвідав оборонні підприємства Asеlsan і Roketsan.

Нагадаємо, раніше Турчинов звинуватив Росію у веденні гібридної війни проти ЄС і Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram