ГоловнаСуспільствоВійна

Зустріч голів МЗС "нормандської четвірки" відклали на лютий

Дипломати працюють над підготовкою переговорів у першій декаді.

Зустріч голів МЗС "нормандської четвірки" відклали на лютий
Фото: EPA

Зустріч "нормандської четвірки" на рівні міністрів закордонних справ, яка мала відбутися наприкінці січня, відкладено на лютий. Про це повідомило державне інформаційне агентство "Укрінформ" джерело в німецькому МЗС.

"Абсолютно точно зустрічі не буде в січні", - заявив співрозмовник видання.

Дипломати працюють над підготовкою зустрічі в першій декаді лютого. Швидше за все, вона може відбутися перед початком Мюнхенської конференції з безпеки (12-14 лютого 2016 року).

Нагадаємо, 30 грудня 2015 року лідери "нормандської четвірки" - Петро Порошенко, Ангела Меркель, Франсуа Олланд і Володимир Путін - провели телефонні переговори. Під час переговорів також ухвалили рішення про наступну зустріч міністрів закордонних справ "четвірки" наприкінці січня 2016 року. Як повідомлялося, міністри мусять провести "ретельну інвентаризацію" виконання Мінських угод.

У понеділок, 18 січня, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Україна в рамках Мінських домовленостей мусить найближчим часом ухвалити закон про місцеві вибори у підконтрольній сепаратистам частині Донбасу.

Україна вимагає, щоб вибори в "ДНР" і "ЛНР" проводили лише після виведення російських військ і роззброєння бойовиків. Вибори мають відбутися за українським законодавством, за участю українських партій і з допуском українських ЗМІ до висвітлення процесу голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram