ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні від грипу померла 51 людина

У МОЗ закликають не "бігти в аптеки по таміфлю" і не займатися самолікуванням

В Україні від грипу померла 51 людина
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі повідомив про 51 підтверджений летальний результат внаслідок грипу.

За його словами, Україна знаходиться на такому самому рівні захворюваності, що і країни Європи, а до негативних наслідків призвело несвоєчасне звернення до лікаря, передає телеканал "112 Україна"

"Ми хочемо запевнити, що немає жодного підґрунтя для паніки. Україна знаходиться на тому самому рівні, що і європейські країни. Ви знаєте, що у Східній Європі та Західній Європі сьогодні теж є сезон грипу. За процентними співвідношенням ми абсолютно в тих самих рамках, що й вони. На сьогодні, на жаль, у нас є 51 підтверджений випадок летального результату. Це пізнє звернення людей", - сказав Квіташвілі.

Він також підкреслив, що МОЗ закликає українців не займатися самолікуванням, а вчасно звертатися до лікарів.

"Не треба нікуди бігти по "Таміфлю". Не купуйте їх в аптеках, не лікуєтеся самі. Це серйозні препарати, які слід приймати тільки за приписом лікаря. І це не для всіх, а для тих людей, які становлять групу ризику", - сказав міністр.

Нагадаємо, станом на 18 січня епідемію грипу зафіксували у двох областях України - Донецькій та Рівненській. До епідемії наближаються Вінницька, Волинська, Кіровоградська, Київська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька області. Епідеміологічний поріг - 58 хворих на 10 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram