ГоловнаСуспільствоВійна

США передали медобладнання та засоби зв'язку для ЗСУ на $23 млн

Устаткування доставлять в Яворів і Хмельницький для вивчення

США передали медобладнання та засоби зв'язку для ЗСУ на $23 млн
Фото: mil.gov.ua

Сполучені Штати Америки передали Україні медичне обладнання на 2 млн доларів і обладнання для військового зв'язку вартістю 21 млн доларів, повідомила в неділю прес-служба посольства США в Україні.

"Минулої ночі в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" Сполучені Штати надали Україні життєво важливе обладнання для військового зв'язку та медичного призначення вартістю 23 мільйони доларів", - ідеться в повідомленні.

Після проходження митних процедур це устаткування доставлять до підрозділів української армії, які беруть участь у навчаннях, що їх проводить американська сторона в Яворові та Хмельницькому. Американські інструктори зі складу Об'єднаної багатонаціональної підготовчої групи (JMTG-U) навчать українських солдатів поводженню з цим обладнанням для використання на лінії фронту.

Ця партія допомоги на $23 млн є частиною 75-мільйонної Європейської обнадійливої ініціативи США. Загалом від початку конфлікту на Донбасі США призначили Україні допомогу в розмірі більш ніж 260 млн доларів, включаючи постачання бронежилетів, транспортних засобів, приладів нічного бачення і тепловізорів, медичного спорядження, важкого інженерного обладнання, портативних радіостанцій, патрульних катерів, наметів і протимінометних радарів.

Нагадаємо, в грудні президент США Барак Обама підписав консолідований закон про бюджетне асигнування на 2016 рік, в якому загальну суму витрат, передбачених для України, збільшено до 658 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram