ГоловнаСуспільствоЖиття

Застава для винуватця смертельної ДТП на "Лівобережній" має становити 1 млн грн, - прокуратура

Нинішня застава не здатна забезпечити виконання підозрюваним передбачених законом обов'язків під час розслідування

Застава для винуватця смертельної ДТП на "Лівобережній" має становити 1 млн грн, - прокуратура
Фото: твиттер Авто Киев

Прокуратура міста Києва внесе апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду столиці, який обрав для 22-річного водія, підозрюваного у смертельній ДТП біля станції метро "Лівобережна", запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 137,8 тис. грн.

Про це інформує прес-служба прокуратури міста Києва.

Як наголошують, суд, задовольнивши клопотання прокуратури про обрання водієві захід у вигляді утримання під вартою, визначив розмір застави, який не здатний забезпечити виконання підозрюваним передбачених законом обов'язків під час досудового розслідування.

У зв'язку з цим прокуратура буде оскаржувати зазначене рішення суду в частині розміру застави і наполягатиме на його збільшенні до 1 мільйона гривень, сказано в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, 15 січня Шевченківський райсуд столиці обрав для Станіслава Толстошеєва, який влаштував смертельну ДТП у Києві, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 13 лютого 2016 року з внесенням застави в розмірі 137,8 тис. грн.

Як повідомляли, 9 січня Толстошеєв білим "Мерседесом" в'їхав у фасад стоматологічної клініки біля метро "Лівобережна" в Києві, збивши на смерть 62-річну жінку. За словами свідків, водій перебував у стані алкогольного сп'яніння. Сам 21-річний син бізнесмена з Дружківки стверджує, що в нього стався напад епілепсії.

Толстошеєву висунули підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram