ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура ініціювала перевірку в Лук'янівському СІЗО у зв'язку зі смертю ув'язненого

35-річний чоловік, засуджений до 6 років позбавлення волі, помер від гострої серцево-судинної патології

Прокуратура ініціювала перевірку в Лук'янівському СІЗО у зв'язку зі смертю ув'язненого
Фото: Макс Требухов

Прокуратура міста Києва ініціювала проведення чергової службової перевірки дій посадових осіб Київського слідчого ізолятора у зв'язку зі смертю арештанта, яка сталася вранці 14 січня.

Про це інформує прес-служба прокуратури Києва в Фейсбук.

Як сказано в повідомленні, за попередніми висновками лікарів, 35-річний чоловік, який був засуджений до 6 років позбавлення волі і утримувався під вартою з липня минулого року, помер від гострої серцево-судинної патології.

На місце події виїжджають слідчо-оперативні групи Шевченківського КПК Національної поліції в місті Києві та Головного управління Національної поліції, судово-медичний експерт, а також представник прокуратури

За фактом смерті ув'язненого слідче відділення Шевченківського ГУ Національної поліції в м. Києві розпочало досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 КК України.

Зараз тіло померлого направлено для проведення судово-медичної експертизи в Київське міське бюро судово-медичної експертизи. Тривають першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, 8 січня низка націоналістичних організацій організувала смолоскипну ходу, приурочену до смерті члена організації "Білий молот" Макару Колесникову. Близько ста чоловік пройшли від Майдану Незалежності до Лук'янівського СІЗО, де в новорічну ніч помер Колесников.

За фактом смерті Колесникова розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Київська місцева прокуратура №10.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram