ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: Росія нарощує військову присутність біля кордонів України

У РНБО не вірять у мирні заяви керівництва РФ.

Турчинов: Росія нарощує військову присутність біля кордонів України
Александр Турчинов побывал на полигоне Нацгвардии
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що Росія не відмовляється від своїх агресивних планів щодо України. Як сказано в заяві Турчинова, оприлюдненій прес-службою РНБО в середу, РФ збільшує свою військову присутність на західному напрямку, біля України.

Зокрема він виокремив розширення 262-ї бази у Воронезькій області, куди починають перекидати мотострільців із 9-ї нижньогородської бригади і де планують створювати окрему танкову бригаду.

У районі Валуйків у Бєлгородській області триває будівництво військового містечка під бронетанкові підрозділи, а в Ростовській області біля полігону "Кадимський" - для мотострільців з 33-ї бригади, дислокованої зараз у Республіці Адигея (регіон Росії, розташований на південь від Ростовської області).

У місто Воронеж передислокували з Підмосков'я штаб 20-ї армії Західного військового округу, а на авіабазу в Бобруйську (Білорусь) перекинули військово-транспортні літаки, винищувачі Су-27 і бойові вертольоти.

"Усе це абсолютно дезавуює заяви російського керівництва про деескалацію військового протистояння та мирне вирішення створених ними військових конфліктів", - вважає Турчинов.

Нагадаємо, що в Мінську в середу проходить перший у 2015 році раунд переговорів Тристоронньої контактної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram