ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада відмовилася розглядати петицію про передачу Лаври Київському патріархату

Питання юрисдикції Києво-Печерської лаври буде вирішувати Мінкультури

Київрада відмовилася розглядати петицію про передачу Лаври Київському патріархату
Фото: pravlife.org

Комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування вирішила не розглядати петиції про юрисдикцію Києво-Печерської лаври, а відправити їх у Міністерство культури.

Про це повідомив депутат Київради Олександр Пабат на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Петиції про зміну-збереження юрисдикції Києво-Печерської лаври, а також листування з аргументами і погрозами і на користь, і проти прецеденту будуть передані Мінкульту", - написав він.

При цьому Пабат не виключив можливості в перспективі повернути комплекс у комунальну власність.

"Сьогоднішнє рішення комісії Київради - залишити петиції і звернення з питання Києво-Печерської лаври без розгляду - юридично виправдане, переклавши відповідальність на Мінкульт, правда, із застереженням, що в перспективі можливе порушення питання про повернення об'єкта місту", - додав депутат.

Нагадаємо, петицію "За проведення збору підписів громадськості Києва про переведення Києво-Печерської лаври з Московського в Київський патріархат" зареєстрували 7 грудня 2015 року, вона набрала 13538 голосів.

Петицію "За проведення збору підписів громадськості міста Києва про збереження Києво-Печерської лаври в підпорядкуванні канонічної Української православної церкви" розмістили 11 грудня 2015 року, і вона набрала 20495 голосів.

Києво-Печерська лавра перебуває у сфері управління Мінкультури з липня 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram