ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова ВЦВГД назвав критиків опитування кримчан з енергоконтракту "гімнометами"

Федоров прокоментував результати соцопитування і відправив незгодних "вчити дружину щі варити"

Голова ВЦВГД назвав критиків опитування кримчан з енергоконтракту "гімнометами"
Фото: nv.ua

Голова російського ВЦВГД Валерій Федоров відреагував на численну критику результатів соцопитування, показав готовність кримчан залишитися без світла, тільки б Крим в енергоконтракті не був записаний українським.

"Гімнометам, що прокинулися  з приводу нашого опитування в Криму і Севастополі, відповідати не буду. Це всі персонажі відомі, сто разів ужиті, продані і куплені", - написав він у Фейсбуці.

При цьому він вирішив провести "лікнеп" для тих, хто "щиро сумнівається в отриманих даних з різних міркувань".

За словами Федорова, опитування проходило з 14:00 до 19:00 31 грудня і з 10:30 до 15:00 1 січня. "П'яних і тих, що мукають респондентів - не зафіксовано", - запевнив він.

Далі голова ВЦВГД зазначив, що довіряти результатам цього опитування можна не тільки тому, що його доручив провести президент РФ Володимир Путін, а тому, що за результати ВЦВГД "відповідає своєю репутацією".

"Чи можна вірити опитуванням, проводити які доручив Путін? - Можна, можливо. Навіть тим, які Обама доручив проводити. Або Ердоган. Не важливо, хто доручає - важливо, ХТО проводить. Так що на кін ми ставимо свою репутацію. Довіряєте нам - вірте і цим опитуванням", - написав Федоров.

Він також заявив, що на підставі опитування 3 тис. осіб "можна судити про настрої всіх кримчан".

"Навіть на підставі опитування 1 тис. можна. Важливо не скільки опитувати, а як. Ми знаємо, як .... А ви, швидше за все, не знаєте. Так що, знову-таки, що не морочте собі та іншим голову. Визнайте за професіоналами право знати те, чого не знаєте ви. Або вчіть свою дружину щі варити", - написав голова ВЦВГД.

Нагадаємо, жителі Криму не згодні на укладення контракту з Україною про постачання електроенергії, якщо в ньому буде вказано, що півострів є частиною України. Проти виступили 93,1% кримчан, за - 6,2%. Телефонне опитування було проведене ВЦВГД 31 грудня та 1 січня. У Криму були опитані 2525 чоловік, у Севастополі - 500 чоловік. Статистична похибка не перевищує 2,4%.

Після проведеного опитування прес-секретар президента РФ заявив, що Путін, швидше за все, вирішить відмовитися від контракту на постачання електроенергії до Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram