ГоловнаСуспільствоЖиття

Садовий запросив на посаду директора з інновацій Яніку Мерило

Півроку естонка була радником міського голови Львова

Садовий запросив на посаду директора з інновацій Яніку Мерило
Фото: Александр Мазуренко

Міський голова Львова Андрій Садовий запросив на посаду директора з інновацій виконавчого директора Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій UVCA, експерта Агентства електронного управління України Яніку Мерило.

Про це інформує прес-центр Львівської міської ради.

Із червня 2015 року Мерило була радником міського голови Львова. Саме завдяки її активній участі, наголошують у повідомленні, у Львові цього року створено Особистий кабінет мешканця, введено понад 20 електронних послуг, вперше в Україні видано ІД-картки учасників АТО, впроваджено пілотні проекти БанкІД (Ощадбанк і ПриватБанк) і МобілІД (Київстар).

Основними завданнями Яніки Мерило на посаді директора з інновацій будуть ефективне управління наявними ІТ-рішеннями (аудит і введення), впровадження інноваційних рішень для вирішення наявних проблем, створення більш ефективного та відкритого спілкування влади і суспільства, бізнесу (електронний уряд і послуги), створення і імплементація рішень Smart City, створення екосистеми інновацій і розвиток інноваційного підприємництва та інвестицій.

Нагадаємо, естонка Мерило, батько якої - українець, уродженець Кам'янця-Подільського, з 5 січня по травень 2015 року була радником міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса. На цій посаді відповідала за залучення інвестицій, поліпшення інвестиційного та бізнес-клімату, координацію міжнародних програм і розробку рішень електронного уряду.

Після звільнення з посади радника міністра економічного розвитку Айвараса Абромавичуса почала працювати в ICT Competence Center - ІТ-структурі, створеній на підтримку введення електронного документообігу в українській владі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram