ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відмовився охороняти адвоката російських ГРУшників

Захист заявив про тиск з боку прокуратури

Суд відмовився охороняти адвоката російських ГРУшників
Фото: Тарас Спивак

Голосіївський районний суд Києва сьогодні продовжив розгляд справи проти військовослужбовців Збройних сил Росії Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова.

На початку засідання адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська звернулася до суду з проханням вжити заходів для забезпечення її безпеки.

За її словами, прокуратура необґрунтовано тисне на неї й ініціює притягнення до дисциплінарної відповідальності. Також Соколовська звинуватила прокуратуру у втручанні в адвокатську діяльність.

Суд прийняв скаргу адвоката, але відмовився вжити заходів для забезпечення безпеки Соколовської.

"У задоволенні клопотання відмовити", - заявив головуючий у колегії суддя Микола Дідик.

Суд вирішив, що проведення обшуків у адвоката Соколовської прокуратура проводить у рамках розслідування іншого кримінального провадження, яке не пов'язане зі справою проти російських військових. Тож суд не знайшов ознак незаконного втручання прокурорів у адвокатську діяльність.

Після оголошення рішення суд перейшов до допиту свідка, командира 92-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України Віктора Ніколюка.

Нагадаємо, Україна звинувачує російських спецпризначенців Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова у військовій діяльності, терористичній діяльності, незаконному перетині кордону, розвідці, диверсіях, а також у скоєнні теракту, внаслідок якого загинув сержант 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов.

Під час судового засідання 10 листопада Александров і Єрофєєв відмовилися визнати свою провину.

Повний текст зізнання Єрофєєва й Александрова доступний на сайті LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram