ГоловнаСуспільствоВійна

Помер генерал ПДВ РФ, який командував захопленням Криму

Генерал-майор Шушукін очолював десантний контингент РФ під час кримської операції 2014 року.

Помер генерал ПДВ РФ, який командував захопленням Криму
Генерал-майор Александр Шушукин на базе в Южной Осетии
Фото: mil.ru

У Росії у віці 53 років 27 грудня помер заступник начальника штабу Повітряно-десантних військ Російської Федерації генерал-майор Олександр Шушукін, який керував операцією захоплення українського Криму.

Про це повідомляють на сайті Рязанського вищого училища ПДВ

У співчутті наголошують, що Шушукін мав бойовий досвід, "отриманий в операціях відновлення конституційного ладу в республіках Північного Кавказу та Югославії".

Причиною смерті 52-річного офіцера називають зупинку серця.

Радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський повідомив, що Шушукін командував військовою операцією РФ під час анексії Криму 2014 року.

"Товариш пише, що 27 грудня 2015 р. на 52-му році життя помер від тромбу в серці заступник начальника штабу ПДВ генерал-майор Олександр Валерійович Шушукін. Він очолював десантний контингент від РФ у Кримській операції. До цього - операцію в Осетії. Така ось "іронія долі", - написав він у Фейсбуці.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Офіційним початком тимчасової окупації Верховна Рада України оголосила 20 лютого 2014 року.

Країни Заходу також не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram