ГоловнаСуспільствоЖиття

Депутати Дніпропетровської міськради вирішили провести виїзну сесію о 6-й ранку

За їхніми словами, будівлю міськради заблокували невідомі збройні формування

Депутати Дніпропетровської міськради вирішили провести виїзну сесію о 6-й ранку
Фото: www.litsa.com.ua

Депутати Дніпропетровської міськради більшістю голосів ухвалили рішення про проведення виїзної сесії у вівторок, 29 грудня, о 6-й ранку в будівлі Амур-Нижньодніпровської районної ради.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як наголошують, таке рішення депутати обґрунтували "неможливістю проведення сесії в будівлі Дніпропетровської міськради, яку заблокували невідомі збройні формування". Відповідну заяву підписали 33 депутати з фракцій Опозиційного блоку (25 голосів), "Громадської сили" (7) і Блоку Петра Порошенка "Солідарність" (1).

Керівник фракції Опозиційного блоку в міськраді Наталія Начар'ян сказала журналістам, що на сесії депутати розглянуть питання про виплату надбавок учителям, лікарям та іншим працівникам бюджетної сфери. Крім того, до порядку денного включено питання виборів керівних органів Дніпропетровської міської ради - секретаря і постійно діючих комісій.

Окрім цього, депутати звернулися до міліції та СБУ для забезпечення безпеки під час проведення сесії.

"Ми не маємо можливості провести сесію в будівлі Дніпропетровської міської ради, яку заблоковано невідомими збройними формуваннями. Філатов (міський голова Дніпропетровська Борис Філатов - ред.) грубо порушує закон, ігноруючи наші вимоги про проведення сесії для вирішення важливих питань, - сказала Начар'ян. - Тому на підставі закону України про місцеве самоврядування депутатами міськради було прийнято рішення провести позачергову сесію 29 грудня в будівлі райради Амур-Нижньодніпровського району. Закон дозволяє провести сесію без участі мера".

Водночас в.о. заступника міського голови Олександр Санжара в понеділок на брифінгу заявив про неправомірність проведення сесії за межами міськради.

Повідомляють, що в суботу, 26 грудня, міський голова Дніпропетровська Борис Філатов в телезверненні до містян попередив про можливі спроби окремих депутатів скликати сесію 28 або 29 грудня і закликав місцевих депутатів повернутися до політичного діалогу.

"Я зобов'язуюся врахувати думки всіх фракцій, які входять до міськради. Хочеться вірити, що моє прагнення працювати на благо жителів Дніпропетровська розділять усі депутати", - сказав він.

21 грудня Дніпропетровська міськрада з першої спроби не підтримали внесену Б. Філатовим кандидатуру на посаду секретаря міськради лідера міської організації БПП "Солідарність" Каміля Примакова.

Після цього Філатов оголосив перерву, проте окремі депутати наполягали на продовженні сесії і висунули свою кандидатуру на посаду секретаря міськради - лідера "Громадської сили" Загіда Краснова. Потім у залі погасло світло, було оголошено про мінування будівлі.

Нагадаємо, Бориса Філатова визнали переможцем виборів мера у Дніпропетровську 17 листопада. За нього проголосували 184 874 виборці. Його опонент - представник Опозиційного блоку Олександр Вілкул - отримав підтримку 158 752 виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram