ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Порошенко закликав українських вчених зайнятися енергоефективністю

Голова держави заявив про наявність 200 млн доларів на енергозберігаючі проекти.

Порошенко закликав українських вчених зайнятися енергоефективністю
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в п'ятницю провів зустріч з українськими вченими, педагогами і нардепами, які займаються питаннями розвитку та підтримки науки в Україні. Як повідомляє прес-служба голови держави, він закликав діячів науки зайнятися розробкою програм енергоефективності в Україні.

"Фінансування на енергоефективність є. Двісті мільйонів доларів ми привезли тільки на це - давайте проекти. Розробіть і давайте проекти з енергоефективності", - сказав президент. При цьому він звернув увагу на результати Паризького саміту з клімату. "Це - революція. Це ми маємо продовження Кіотських досягнень ... Це дає нам можливість отримувати світові засоби для розвитку системи енергозбереження, енергоефективності та захисту навколишнього середовища", - зазначив Порошенко.

У зустрічі з президентом взяли участь також радник президента - директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, віце-президенти НАН Антон Наумовець і Анатолій Загородній, міністр освіти і науки Сергій Квіт, голова парламентського комітету з питань освіти Лілія Гриневич, заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко , ректор Київського національного університету ім. Шевченка Леонід Губерський, ректор Київського політехнічного інституту Михайло Згуровський, директор Інституту літератури імені Т. Шевченка, академік НАН Микола Жулинський, президент Українського фізичного товариства Максим Стріха, головний експерт з науки реанімаційного пакету реформ, виконавчий директор "Українського наукового клубу" Наталія Шульга, головний вчений секретар НАН, академік В'ячеслав Богданов, президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" Андрій Мелешевич.

Нагадаємо, Німеччина готова надати 200 млн євро кредиту створеному в Україні Фонду енергоефективності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram