ГоловнаСуспільствоВійна

НФ закликав Міноборони дати оцінку подіям у Комінтерновому

Геращенко закликав безжально реагувати на такі дії бойовиків.

НФ закликав Міноборони дати оцінку подіям у Комінтерновому
Фото: nfront.org.ua

Депутати від "Народного фронту" закликали Президента України, Міністерство оборони і Генеральний штаб дати публічну оцінку подіям у Комінтерновому, в яке зайшли незаконні збройні формування "ДНР".

"Я хотів би попередити вище військове керівництво, що в нас немає ніякої сірої зони - є свята українська земля, за яку гинуть українці. Тому я хотів би почути офіційну точку зору головнокомандувача нашими Збройними Силами Петра Порошенка про ситуацію, що складається в прикордонних районах, почути, як реагуватимуть наші ЗСУ. Так не повинно бути, оскільки ми маємо чіткі домовленості. Також ми повинні жорстко реагувати на будь-які прояви бойовиків, які намагаються захопити нашу землю", - сказав на брифінгу в четвер перший заступник голови фракції Андрій Тетерук.

Зі свого боку народний депутат Антон Геращенко зазначив, що армія повинна негайно реагувати на дії бойовиків, навіть якщо вони незначно порушують лінію розмежування.

"Ми повинні змусити наші Збройні Сили реагувати на такі випади шляхом безжальної реакції військовим шляхом. Тільки ворог висунувся хоча б на крок за лінію розмежування, обумовлену мінськими домовленостями, він повинен бути уражений всіма силами. Інакше ми будемо здавати село за селом, всю територію нашої держави, а це неприпустимо", - підсумував він.

Нагадаємо, що 22 грудня штаб АТО заявив, що бойовики "ДНР" зайняли селище Комінтернове, розташоване в нейтральній зоні, за 23 км від Маріуполя. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у вівторок спробувала потрапити в Комінтернове, щоб перевірити цю інформацію, але не змогла зробити це через те, що в'їзди в село замінували.

Сьогодні з'явилася інформація, що бойовики частково покинули селище. Решта зняли форму і будуть прикидатися місцевими жителями перед спостерігачами ОБСЄ, які мають намір потрапити в Комінтернове.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram