ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" і "ЛНР" пообіцяли доступ Червоного Хреста до полонених українців, - Геращенко

Згідно з уточненою інформацією, в цьому списку 140 українців

"ДНР" і "ЛНР" пообіцяли доступ Червоного Хреста до полонених українців, - Геращенко
Ирина Геращенко
Фото: Iryna Gerashchenko

На останній в 2015 році зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську представники самопроголошених Донецької і Луганської "народних республік" пообіцяли забезпечити доступ Червоного Хреста до полонених українців.

Про це в Facebook повідомила Уповноважений Президента України щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Представники ОРДО і ОРЛО пообіцяли вирішити питання доступу МКЧХ до незаконно утримуваних. Ми давно домагаємося такого доступу, щоб виключити негуманне поводження з полоненими, - написала Геращенко. - Також ми представили повну інформацію про всі наші спроби звільнення всіх полонених (згідно з уточненою інформацією від СБУ, в цьому списку 140 українців), серед яких є багато з важкими пораненнями і хворобами".

За словами Уповноваженого Президента України, після передачі списку зниклих безвісти МКЧХ почалася перевірка інформації про цих людей. Із 762 осіб, згідно з отриманою сьогодні від ОРДО і ОРЛО інформацією, встановлено долю 63 із них. "Деякі подробиці вимагають перевірки, але важливо, що процес пішов", - зазначає Геращенко. Долю 699 встановлюють.

На кожній мінській зустрічі порушують і питання звільнення полонених, яких утримують у РФ, заявила Уповноважений Президента України. Мінські угоди буде виконано тільки тоді, коли Надія Савченко, Олег Сенцов і утримувані в РФ громадяни України будуть на волі, наголосила Геращенко.

Нагадаємо, за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі (Україна - ОБСЄ - Росія) в Мінську, з 00:00 23 грудня в зоні антитерористичної операції вводиться беззастережний режим тиші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram