ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" почала заважати роботі місії ОБСЄ

У спостерігачів вимагають дозволи на пересування

"ДНР" почала заважати роботі місії ОБСЄ
Александр Хуг

Починаючи з цього тижня спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі заважають у пересуванні контрольованою "ДНР" територією.

"Ми часто стикаємося з тим, що нам заявляють про необхідність мати дозвіл від т.зв. "ДНР". Саме "ДНР" повинна пояснити всім, що такої вимоги немає, і що спостерігачі мають свободу пересування. У нас завжди були такі проблеми, але достатньо було одного дзвінка їхньому керівництву. Цього тижня всі спроби поговорити з цими людьми не увінчалися успіхом... Якщо така практика не припиниться, спостерігачі не зможуть моніторити відведення озброєнь і дотримання режиму тиші. Якщо нас запитають, чому ми не повідомляємо про дотримання режиму тиші, розмінування, гуманітарну кризу, я скажу - запитайте людей, які контролюють Донецьк", - сказав заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу в п'ятницю у Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

Хуг додав, що "ДНР" надала списки відведеного озброєння для верифікації, проте "кількість задекларованого ними озброєння, яке відведено, дуже невелика".

"Мої колеги і я просто дивуємося, звідки була така кількість бойових дій за останні півтора року, якщо "ДНР" мала тільки цю кількість зброї", - підкреслив заступник глави місії.

Нагадаємо, минулого тижня місія ОБСЄ в Україні відкрила передові патрульні бази в окупованих "ДНР" містах Дебальцевому і Горлівці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram