ГоловнаСуспільствоПодії

Активісти звільнили 70 лебедів, які примерзли до льоду в Житомирській області (ОНОВЛЕНО)

Для порятунку птахів із крижаної пастки використовували всюдихід.

Лебедів, які примерзли до льоду на ставку в с. Почуйки Попільнянського району Житомирської області, звільнили активісти на всюдиході. Про це LB.ua повідомила місцева мешканка Тетяна Варламова по телефону.

"Приїхала машина з Києва, всюдихід, із дуже великими колесами - ці хлопці сказали, що в Україні такої техніки більше немає, зокрема в МНС. Машина розрубала лід, лебеді звільнилися і полетіли. Тепер якщо вони повернуться, їм добре буде - лід проломлений, зможуть плавати на воді", - сказала вона.

За її словами, на місце події також приїжджали рятувальники з МНС України, але в них техніки не було - тільки надувний човен, тому вони не змогли пробратися до центру водойми, де були птахи.

Раніше Варламова повідомляла, що на ставку замерзали близько 70 лебедів - вони майже 4 доби були там без води, їжі, примерзлі лапами до льоду.

Варламова живе поруч зі ставком, бачить його у вікно, і недавно вона помітила, що лебеді не міняють свого положення день за днем. Її односелець вранці сфотографував лебедів і допоміг поширити інформацію про них у ЗМІ.

Вона хотіла сама прорубати лід, щоб звільнити птахів - але перший лід крихкий, і вона побоюється, що може провалитися. Від ранку Варламова чекає на приїзд фахівців МНС.

"Вони в центрі ставка сидять, близько 60-70 птахів - і дорослі, і маленькі. Чекаємо з Києва на спеціальний човен, який зможе туди дістатися", - сказала мешканка села.

За її словами, рятувальники обіцяли приїхати до 18:00.

Як повідомляли, через будівництво на Позняках гинуть десятки виводків птахів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram