ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-начальник київської поліції Терещук зібрався на пенсію

З новим начальником київської поліції він ще не зустрічався

Екс-начальник київської поліції Терещук зібрався на пенсію
Фото: МВД

Звільнений із посади начальника Головного управління Національної поліції в Києві Олександр Терещук має намір піти на пенсію, якщо виявиться непотрібним у поліції.

"Піду на пенсію, якщо не буду потрібен", - сказав 51-річний екс-голова київської поліції.

Терещук зазначив, що його посаду скорочено і він повинен відпрацювати згідно із законодавством два місяці.

За його словами, він ще не зустрічався з новим начальником київської поліції і не передавав йому свої справи.

Нагадаємо, 14 грудня 2015 року начальника поліції Києва Терещука звільнили на прохання керівника Нацполіції Хатії Деканоїдзе як такого, що не пройшов атестацію.

Терещук із липня 2014 року по червень 2015 року очолював міліцію Києва і був звільнений відповідно до закону "Про очищення влади". 3 липня Президент Петро Порошенко видав указ, яким постановив не застосовувати люстрацію до генерал-майора міліції Олександра Терещука.

Терещук підпав під люстрацію, оскільки за часів Віктора Януковича він займав високі посади в міліції. З березня 2010 року по червень 2012 року працював начальником Голосіївського райуправління ГУ МВС у Києві. З червня 2012 року по листопад 2012 року був начальником Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків у МВС. З листопада 2012 року очолював Управління МВС України у Волинській області.

Як повідомляли, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у вівторок назначив заступником голови Національної поліції України-начальником Головного управління Національної поліції в Києві Андрія Крищенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram