ГоловнаСуспільствоВійна

Кабмін перегляне межі Чорнобильської зони до середини 2016 року

Президент доручив уряду поліпшити соцзахист чорнобильців

Кабмін перегляне межі Чорнобильської зони до середини 2016 року

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів України до 1 липня 2016 року переглянути і уточнити межі територій зон відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також забезпечити проведення інвентаризації земель, їх належного оформлення та реєстрації прав на землю.

Про це повідомляється на сайті голови держави.

Також Кабміну доручено розробити та затвердити план заходів щодо поліпшення умов соціального захисту громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, і ліквідаторів.

Як повідомляється, президент Петро Порошенко оголосив 2016-й рік роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи. Відповідний Указ голова держави підписав 14 грудня.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2015 року під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН президент України запропонував світовим лідерам провести спеціальне засідання ООН, присвячене 30-річчю Чорнобильської катастрофи, яке відзначатиметься у наступному році.

На початку грудня Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) представив відео, зняте безпілотним літальним апаратом під час обльоту території Чорнобильської АЕС. На ролику видно арку, яка в кінця 2017 року накриє пошкоджений реактор №4. Вона забезпечить запобігання викиду забруднених матеріалів з нинішнього укриття і захистить конструкцію від зовнішніх впливів. Конфайнмент будує міжнародній консорціум "Новарка", який очолюють французькі компанії Vinci Construction і Bouygues Travaux Publics.

У липні ЄБРР надав Україні ще 70 млн євро на фінансування Чорнобильських проектів (Чорнобильського фонду "Укриття" та рахунку ядерної безпеки).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram