ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд посилив запобіжний захід для адвоката екс-міністра юстиції Лукаш

Домашній арешт поміняли на утримання під вартою з можливістю внесення застави 2,5 млн грн

Суд посилив запобіжний захід для адвоката екс-міністра юстиції Лукаш
Юрий Иващенко
Фото: liga.net

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід для адвоката екс-міністра юстиції Олени Лукаш та її колишнього заступника Юрія Іващенка з домашнього арешту на утримання під вартою з можливістю внесення застави 2,5 млн гривень.

Про це Лукаш повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Ми розуміли, що на нашу команду буде наступ, але такої підлості не очікували, чесно кажучи. Сьогодні моєму адвокатові Юрію Іващенку Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід на непропорційно жорстку. Рішення остаточне, оскарженню не підлягає. Домашній арешт поміняли на утримання під вартою з можливістю внесення застави впродовж 5 днів. Сума неймовірна - 2,5 млн гривень! Я не розумію, як можна придумувати такі суми застави. Він не олігарх, він - адвокат, у нього сім'я, двоє маленьких дітей і 80-річний батько!" - написала вона.

За її словами, у справі досі немає аргументованих доказів, не з'явилося жодних нових обставин. "Залишилося все те саме безпідставне звинувачення. І це при тому, що Юрій не порушував режим домашнього арешту", - підсумувала Лукаш.

Також вона додала, що їй досі не повернули її заставу на аналогічну суму.

Нагадаємо, 26 листопада Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому заступнику міністра юстиції Юрію Іващенку. Він займав цю посаду, коли Олена Лукаш була міністром юстиції. Зараз Іващенко є адвокатом Лукаш. Як запобіжний захід для нього суд обрав домашній арешт.

Саму Олену Лукаш затримали 5 листопада у справі про розкрадання коштів. Їй були пред'явлені підозри за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розкрадання або розтрата держмайна), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) за фактом заволодіння під час перебування на посаді міністра юстиції коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн і в скоєнні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

6 листопада суд заарештував Лукаш з альтернативою звільнення під заставу 5,1 млн гривень. Того самого вечора депутат Ради від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський вніс за неї заставу, однак до 9 листопада Лукаш не звільнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram