ГоловнаСуспільствоЖиття

Печерський суд продовжив утримання Гуменюка під вартою до 7 лютого

Рішення про продовження арешту було прийнято на засіданні суду в четвер.

Печерський суд продовжив утримання Гуменюка під вартою до 7 лютого
боец батальона МВД "Сич" Игорь Гуменюк
Фото: facebook.com/artem.shevchenko

Печерський суд продовжив на два місяці утримання під вартою для підозрюваного в киданні гранати під Радою 31серпня Ігора Гуменюка. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Рішення про продовження арешту до 7 лютого 2016 року було прийнято на засіданні суду в четвер.

Нагадаємо, 2 вересня 2015 року Печерський райсуд Києва виніс рішення про утримання під вартою строком на 2 місяці головного фігуранта інциденту біля будівлі Ради свободівця Гуменюка, який, за версією слідства, кинув гранату в правоохоронців. Його захист подав апеляцію на це рішення суду.

Як повідомлялося, Ігору Гуменюку пред'явлено підозру за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі) і ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації, від 8 до 15 років).

Сутички під будівлею Верховної Ради почались після того, коли 31 серпня в першому читанні 265 голосами парламент схвалив президентський законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації влади. В результаті зіткнень і кинутої в правоохоронців гранати загинули троє нацгвардійців, кілька військовослужбовців отримали важкі поранення. Постраждали більше 140 правоохоронців і цивільних, також і представники ЗМІ.

Печерський районний суд Києва обрав всім затриманим, підозрюваним в безладі біля Верховної Ради 31 серпня, запобіжний захід: 16 з них арештовані на 60 днів без можливості внесення застави, ще двоє перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram