ГоловнаСуспільствоЖиття

Троє жителів Краматорська отримали терміни за наругу над прапором

Хлопці свою провину визнали і щиро розкаялися

Троє жителів Краматорська отримали терміни за наругу над прапором
Фото: Макс Левин

У Краматорську засудили хлопців - мешканців міста - які в ніч проти 24 серпня в стані алкогольного сп'яніння зняли шість прапорів України з флагштоків житлового будинку і спалили їх.

"Суд визнав трьох жителів Краматорська Донецької області винними у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу", - повідомляє прес-служба облпрокуратури.

Під час судового засідання обвинувачені свою вину визнали і щиро розкаялися.

Як з'ясувалося, старший із хлопців скоїв цей злочин у період умовно-дострокового звільнення. Тому суд призначив йому покарання у вигляді 1 року і 6 місяців позбавлення волі. Двох інших засуджено до 1 року 4 місяців позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік 6 місяців.

Прокуратура Краматорська також надіслала до міського суду клопотання про застосування виховних заходів до двох неповнолітніх, які 15 вересня зірвали державний прапор з будівлі школи №11 у Краматорську і навмисно його забруднили.

Нагадаємо, в ніч проти 6 грудня невідомі вивісили прапор України над курганом Савур-Могила, що розташований на території Донецької області, підконтрольній бойовикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram