ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ заявила про систематичне хабарництво в Держекспортконтролі

Суми хабарів у відомстві сягали 3 млн доларів

СБУ заявила про систематичне хабарництво в Держекспортконтролі
Фото: mvs.gov.ua

Служба безпеки України заявила, що вчорашнє затримання одного з керівників Державної служби експортного контролю є лише одним епізодом у справі про систематичне хабарництво в цьому відомстві.

Про це на спеціальному брифінгу повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

"У рамках цього розслідування було задокументовано не один епізод вимоги та передачі готівкових коштів посадовим особам Державної служби експортного контролю. За окремими епізодами сума хабара сягала 3 млн доларів США. Під час обшуків вчора один із керівників Держекспортконтролю спустив на оперативно-слідчу групу собак, але це не завадило завершити слідчі дії. Виявлено готівкові кошти - до 90 тисяч доларів США. У іншого керівника Державної служби експортного контролю також знайдено кошти, у тому числі частина купюр збіглася з номерами, які раніше передавали посадовим особам як хабар у рамках кримінальної справи, яку розслідує СБУ", - сказав він.

Ткачук закликав підприємців дати свідчення проти посадових осіб Служби в цій справі.

Нагадаємо, що вчорашній затриманий чиновник - це заступник директора департаменту державної експертизи - начальник відділу державної експертизи міжнародних передач апаратури управління, електрообладнання та товарів подвійного використання Сергій Миколайович Головатий. Про це "Інтерфакс-Україна" повідомило джерело. Підтверджувати цю інформацію в СБУ відмовляються, посилаючись на те, що слідство триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram