ГоловнаСуспільствоЖиття

Керченські моряки скаржаться, що їм не заплатили за рейси в Сирію

За три місяці судно здійснило три рейси в зону бойових дій

Керченські моряки скаржаться, що їм не заплатили за рейси в Сирію
Компания "втихаря" перевела экипаж на новое штатное расписание
Фото: kerch.fm

У Керчі моряки, які працювали на поромі "Александр Ткаченко" звернулися до місцевих ЗМІ, заявивши, що їм відмовляються платити заробітну плату в повному розмірі за рейси в Сирію.

Про це повідомляє "Керчь.ФМ".

Екіпаж розповів, що судно протягом трьох місяців здійснило три рейси в зону бойових дій - в Сирійську Арабську Республіку, після чого пором зайшов у порт Севастополя для проведення планового ремонту.

Компанія виплатила співробітникам половину зарплати, обіцяючи виплатити решту пізніше, але грошей члени команди досі не отримали.

"Ця компанія нарахувала нам зарплату за жовтень і листопад на половину меншу, ніж за вересень, без будь-яких на те підстав. Всупереч окладам, зазначеним у штатному розкладі, на які ми погодилися працювати спочатку. На наші запитання генеральний директор - Луньова Марина Володимирівна - не відповідає і не бере слухавку. Бухгалтерія не хоче надіслати нам розрахунки із заробітної плати", - скаржаться моряки.

За їхніми словами, з 20 жовтня компанія "нишком" перевела екіпаж на новий штатний розклад з удвічі меншими окладами.

"Побоюючись, що екіпаж зможе покинути судно в Новоросійську під час навантаження військової техніки для відправлення в Сирію, неправдиво запевнивши, що оклади та умови праці залишаються незмінними, компанія утримала екіпаж на судні".

Моряки заявили, що подали колективну скаргу у відповідні органи.

Останнім часом Росія активно використовує своїх військових у Севастополі у збройних конфліктах. Так, кораблі Чорноморського флоту РФ брали учась у нападі на Грузію 2008 року. У 2013 році Росія відправила цілий загін кораблів Чорноморського флоту до берегів Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram