ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-бійці "Азова" відкрили у Дніпропетровську штаб допомоги військовим

Активісти мають намір допомагати бійцям АТО в юридичних питаннях

У Дніпропетровську розпочало роботу представництво "Цивільного корпусу "Азов". Про це LB.ua розповів голова організації Родіон Кудряшов.

У громадську організацію входять колишні бійці добровольчого полку, які півтора року прослужили в зоні АТО. Хлопці мають намір допомагати бійцям "Азова" та інших бригад ЗСУ в юридичних питаннях, оформленні документації на отриманні учасника бойових дій, пільг та пенсій. Крім того, активісти ставлять собі за мету патріотичне виховання молоді.

"Зараз, коли "Азов" відведено від передової, багато бійців нашого полку об'єднуються під егідою "Цивільного корпусу", який працює у всіх великих містах України. Наше завдання - згуртувати молодь навколо національної ідеї, розвивати патріотизм серед школярів і студентів. Ми розповідаємо, хто такі добровольці, волонтери, пояснюємо сенс війни на сході країни, чому ми пішли туди воювати", - говорить Кудряшов.

"Цивільний корпус "Азов" - це передусім молодіжна організація. У Дніпропетровську ми будемо займатися спортивним, військовим, патріотичним і ідеологічним вихованням молоді, - зазначив заступник голови організації "Цивільний корпус "Азов" (Дніпропетровськ) Денис Котенко. - "Цивільний корпус "Азов" уже проводить уроки мужності в університетах і школах - це лекції патріотичного характеру, які спрямовані на те, щоб з юних літ прищеплювати любов до рідної країни".

Самі активісти "Цивільного корпусу" пішли добровольцями в полк "Азов" влітку 2014-го, брали участь в обороні Маріуполя. А в лютому 2015 року, зокрема й під командуванням заступника командира розвідроти Родіона Кудряшова, "Азов" провів успішну операцию по освобождению Широкино.Тепер свій бойовий і військовий досвід хлопці передають молодому поколінню на уроках мужності. У "Цивільного корпусу" є спортивна програма "Сильна нація", спрямована на фізичне виховання молоді.

Також у корпусу "Азов" є програма юридичної та консультаційної допомоги демобілізованим, пораненим бійцям і сім'ям загиблих. Хлопці самі пройшли через багато складних бюрократичних процедур і тепер готові поділитися досвідом. Голова комітету соціальної роботи з населенням Сергій Кобець був поранений 14 лютого в бою під Широкиним. "Зараз у мене 2-га група інвалідності. Я знаю, як правильно оформити документи. Ми готові допомагати всім бійцям, які прийдуть до нас".

Уже у вівторок, 8 грудня, в Дніпропетровську розпочне роботу штаб "Цивліьного корпусу "Азов", який розташовуватиметься за адресою вул. Гоголя, 15 (кімната 37). Час роботи: від 9.00 до 17.00. Телефон: 0 (93) 084 41 35.

Усі охочі зможуть не лише отримати консультацію і допомогу, а й записатися до лав "Цивільного корпусу". Стежити за діяльністю та заходами громадської організації можна на їхній сторінці.

19 грудня "Цивільний корпус "Азов" у Маріуполі відкриє пам'ятник Святославу Хороброму - як подарунок Маріуполю від руху. Пам'ятник встановлять замість поваленого монумента Леніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram