ГоловнаСуспільствоПодії

Двом "тітушкам" з "Оплоту" винесли вироки

21 січня 2014 року харківські спортсмени напали на Автомайдан на київській Петрівці.

Двом "тітушкам" з "Оплоту" винесли вироки
Азиз Тагиров
Фото: http://www.oplotmma.com

Оболонський районний суд Києва 7 грудня оголосив вирок "тітушкам" із харківського бійцівського клубу "Оплот". Вони 21 січня 2014 року в Києві брали участь у нападі на Автомайдан на Петрівці в Києві та у викраденні людини.

Азіза Тагірова засудили до чотирьох років позбавлення волі. Він також повинен виплатити 40 тис. гривень відшкодування моральних збитків потерпілому Іваненку, 10 тис. гривень відшкодування моральних збитків і 1,5 тис. гривень матеріальної шкоди потерпілому Дулапчому. Відбування покарання відраховують з 27 березня 2015 року, коли Азіза Тагірова заарештували.

Раміль Ісламлі отримав умовний термін - 4 роки позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки. Його звільнили з-під варти в залі суду. Ісламлі разом Тагіровим повинен відшкодувати 11500 гривень на користь потерпілого Дулапчого.

"Наскільки я розумію - це перший реальний вирок у справах Майдану", - написав у своєму фейсбуці правозахисник Павло Дикань.

Нагадаємо, 21 січня 2014 року Автомайдан приїхав на Петрівку, де стояло два автобуси з "тітушками", які очікували розселення. Близько 30 спортивних молодиків вискочили з автобусів і напали на активістів.

Ця група також викрала, била, катувала і погрожувала розправою чоловікові, якого впіймала на Петрівці. "Тітушки" вимагали від викраденого зізнатися в причетності до Автомайдану і розповісти про керівників цього об'єднання. Викраденого відвезли на базу "Оплоту" під Києвом, де його "допитував" ватажок "Оплоту" Євген Жилін, який зараз переховується в Росії і підозрюється в тероризмі.

Один з фігурантів кримінального провадження за обвинуваченням цієї групи "тітушок" Таваккул Рагімов, який перебував під домашнім арештом, утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram