ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери закликають громадян підтримати сім'ї Небесної Сотні на судах

Родичі загиблих об'єдналися в громадську організацію "Сім'ї Героїв Небесної Сотні"

Волонтери закликають громадян підтримати сім'ї Небесної Сотні на судах
Фото: EPA/UPG

Волонтери закликають громадян підтримати сім'ї Небесної Сотні під час судових засідань.

Про це написала журналіст і волонтер Олена Стаднік на своїй сторінці в Фейсбуку.

"Волонтери ГО «Родини Героїв Небесної Сотні» закликають громадян відвідувати судові засідання, пов’язані із розслідуванням вбивств 39 людей 20 лютого 2014 року на Майдані та вулиці Інститутській", - пише Стаднік.

Вона також повідомила, що в грудні відбудеться шість судових засідань - 8, 16, 17, 22, 24 і 28 грудня. Засідання проходять у Святошинському суді міста Києва. Адреса: вул. Жилянська, 142. Початок об 11: 30. При собі необхідно мати паспорт.

"Рідним Героїв дуже важко підбирати слова. Їм доводиться згадувати про опізнання тіл, про морг, про смерть близьких. Вони доповідають інколи по дві - три години поспіль. Кожного з потерпілих допитують і адвокати обвинувачених, і самі обвинувачені. Питають: «Чи знав ваш син, що перебуваючи на Майдані 20 лютого, він порушував заборону суду про проведення масових акцій?». Питають, чи були загиблі членами сотень. Питають, хто їм віддавав накази ", - розповідає волонтер Ольга Климко.

Більшість загиблих були розстріляні в голову, в серці, в легені, тобто на ураження. Обвинуваченими у справі є колишні спецпризначенці Павло Аброськін і Сергій Зінченко. Вони свою провину не визнають, а більшість їхніх керівників виїхали за межі України.

"Рідні загиблих об’єдналися в громадську організацію «Родини Героїв Небесної Сотні». Їм доводиться відстоювати проведення додаткових експертиз, а також продовження терміну утримання під вартою для обвинувачених. Саме тому дуже важливо, щоб громадяни та журналісти постійно тримали на контролі цю справу.", - пише волонтер.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада призначила пенсії членам сімей Небесної Сотні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram