ГоловнаСуспільствоЖиття

Крим заявив про збільшення генерації електроенергії до половини від потреби

Обмежено подачу електроенергії в 296 населених пунктів

Крим заявив про збільшення генерації електроенергії до половини від потреби
Фото: twitter.com/HromadskeTV

У Криму станом на 28 листопада сумарна генерація електроенергії зросла до 500 мВт, що становить практично 50% від загальної потреби. Про це заявив заступник начальника Кримського ГУ МНС Росії Сергій Садаклієв на засіданні оперативного штабу з питань енергозабезпечення півострова, передає Крым.Реалии.

Як повідомляє прес-служба МНС Криму, зараз обмежено подачу електроенергії в 296 населених пунктів, що становить 24 253 будинки.

Заступник голови МНС Росії Олександр Чупріян, який провів засідання, зауважив "поліпшення в питаннях енергопостачання Кримського півострова". За його словами, з моменту припинення постачання електроенергії з материкової частини України сумарна генерація в Криму "впевнено зростає щодня в середньому на 70-100 мВт".

Чупріян попросив керівників місцевих органів влади "коректно складати заявки" щодо кількості генераторних установок, необхідних для енергозабезпечення міст та районів і "вносити в заявки тільки ті об'єкти та установи, які справді потребують електроенергії, де ситуація справді критична".

Нагадаємо, 20 вересня розпочалася безстрокова акція блокади адмінкордону з Кримом для товарів і вантажів, ініційована лідерами кримських татар. Їхні вимоги: звільнення політв'язнів, безперешкодний в'їзд для міжнародних спостерігачів у Крим, припинення репресій кримських татар.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського селища Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції блокади Криму повідомили, що "лінія електропередач, що постачала електрику в Крим, впала і не підлягає відновленню".

О 00:25 22 листопада припинилася подача електроенергії з материкової частини України у Крим. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечують електроенергією, яку виробляють джерела кримської генерації, і дизельними генераторами, завезеними з Росії, але цих потужностей не вистачає.

Станом на 23 листопада, без світла в Криму були 1,66 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram