ГоловнаСуспільствоПодії

Ремонт ЛЕП до Криму відновлять щонайшвидше в понеділок

Кримські татари відмовляються йти на поступки.

Ремонт ЛЕП до Криму відновлять щонайшвидше в понеділок
Фото: EPA/UPG

Ремонтні бригади НЕК "Укренерго" сьогодні й у вихідні не отримають доступу для продовження ремонту на лінії електропередачі (ЛЕП) 220 кВ "Каховська-Титан", повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії.

"Відбулася зустріч представників "Укренерго" з місцевим штабом блокади Криму в Херсонській області. Енергетики донесли свої аргументи, їх перекажуть центральному штабу акції блокади Криму, і після цього буде прийматися рішення. Водночас протягом вихідних бригади "Укренерго" не отримають доступу для продовження ремонтних робіт", - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, вранці 24 листопада бригада "Укренерго" розпочала заміну зруйнованої опори лінії електропередачі (ЛЕП) 220 кВ Каховка - Титан, якою електроенергію можуть подавати в Крим і у два райони Херсонської області.

Проте вранці 26 листопада ремонтники припинили свою роботу на вимогу учасників блокади Криму.

Один з лідерів акції Ленур Іслямов заявив, що ремонт блокуватимуть, поки окупаційна влада Криму не почне звільняти політв'язнів.

ЛЕП Каховка-Титан може покрити 40% потреб Криму в електроенергії. Два райони Херсонської області, електропостачання яких раніше забезпечувала ця ЛЕП, живляться за резервною схемою, проте в "Укренерго" нарікають на її ненадійність.

Учасники блокади півострова не допускають бригади "Укренерго" до ремонту опор інших трьох ЛЕП у Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram