ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримські татари назвали вітер причиною падіння електроопор

Ленур Іслямов заперечує повторний вибух.

Кримські татари назвали вітер причиною падіння електроопор

Один з ініціаторів акції блокади Криму Ленур Іслямов стверджує, що повторного підриву пошкоджених опор ліній електропередачі, якими електроенергія надходить до Криму, не було і що вони впали від вітру.

Про це Іслямов заявив Центру журналістських розслідувань.

"Ніякого підриву не було. Ми були тут і бачили, що опора впала сама", - сказав Іслямов.

Співробітники "Укренерго" заземлили високовольтні лінії. За словами Ленура Іслямова, активісти мають намір і далі блокувати відновлення вже упалих електроопор.

"Ми будемо далі стояти тут, зміцнювати свої позиції. Зараз під'їжджають нові машини з патріотами. Ми встановлюємо наметовий табір і енергетиків не підпустимо", - сказав Іслямов.

Нагадаємо, 20 листопада електроопори було пошкоджено внаслідок вибуху, але енергопостачання до Криму тривали.

Удень 21 листопада поліція спробувала забезпечити прохід ремонтникам для заземлення пошкоджених електроопор. Під час сутичок з учасниками блокади Криму ножове поранення отримав співробітник МВС, також постраждала журналістка телеканалу ATR, яка отримала прикладом у живіт.

21 листопада о 23:19 дві лінії електропередачі "Каховська - Островська" і "Каховська - Джанкой" вийшли з ладу. З'явилася інформація, що опори впали через новий підрив. У результаті півострів залишається без української електрики. За рахунок резервних потужностей світло отримує близько чверті жителів Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram