ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області затримали фуру з розкраденою російською "гуманітаркою"

"ЛНР" торгує товарами, які возять російські гумконвої.

У Луганській області затримали фуру з розкраденою російською "гуманітаркою"
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала в районі Золотого (підконтрольна територія Луганської області) вантажівку з ліками російського походження.

Як повідомляє її прес-служба, автомобіль намагався проїхати повз пункт пропуску з вантажем медикаментів, які потрапили до терористичної організації "ЛНР" як гуманітарна допомога з Росії. На упаковці було вказано адресу відправника - федеральна держбюджетна установа "Всеросійський центр медицини катастроф "Захист" МОЗ Росії.

Крім того, в автомобілі знайшли дозвіл на перевезення медпрепаратів для лікувальних установ, виданий "Міністерством охорони здоров'я ЛНР" комунальному підприємству Луганської області "Фармація". Документ підписано "міністром" Ларисою Айрапетян.

СБУ зазначає, що цей випадок свідчить про торгівлю "ЛНР" дефіцитними ліками з гуманітарної допомоги для особистого збагачення.

Нагадаємо, що в четвер, 12 листопада, на Донбас заїхав 44-й російський гумконвой. Як повідомляють на сайті МНС РФ, більш ніж 100 автомобілів везуть гуманітарний вантаж загальною масою понад 1100 тонн.

Росія відправляє колони з гуманітарною допомогою із серпня минулого року. За цей час в Україну заїхало близько 5 тисяч вантажівок. Усі гумконвої перетнули кордон України незаконно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram