ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна направить інспектора з авіабезпеки в аеропорт Шарм-ель-Шейха

Державіаслужба вирішила посилити заходи безпеки авіапасажирів

Україна направить інспектора з авіабезпеки в аеропорт Шарм-ель-Шейха
Фото: e1.ru

Рада з безпеки польотів Державної авіаційної служби вирішила направити державного інспектора з авіаційної безпеки в єгипетський аеропорт "Шарм-ель-Шейх".

Про це повідомляє офіційний сайт Державіаслужби.

Таке рішення рада прийняла, розглянувши питання забезпечення належного рівня авіаційної безпеки під час виконання польотів повітряних суден українських експлуатантів в аеропорти Єгипту.

"Підготовлено та направлено на адресу авіакомпаній, що виконують рейси до/з аеропорти Єгипту, телеграми про вжиття додаткових заходів авіаційної безпеки при виконанні авіаперевезень в/з аеропорти Єгипту", - йдеться в повідомленні відомства.

Також Державіаслужба постійно здійснює контроль стану дотримання українськими авіаперевізниками вимог щодо забезпечення авіаційної безпеки та безпеки польотів.

Нагадаємо, 31 жовтня в Єгипті розбився російський пасажирський літак Airbus А-321, що летів із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. Всі пасажири і члени екіпажу, що були на борту 224, загинули. Серед загиблих - четверо українців. Розслідування причин катастрофи триває.

Британія заявила, що катастрофа російського лайнера могла бути викликана вибуховим пристроєм на борту, і тимчасово призупинила вильоти всіх літаків з Шарм-ель-Шейха. Слідом за Британією польоти над Синаєм заборонила й Ірландія

6 листопада Росія призупинила польоти до Єгипту доти, поки не будуть встановлені причини катастрофи.

У свою чергу в Міністерстві інфраструктури України заявили, що не мають юридичних підстав видавати якісь розпорядження про заборону польотів до Єгипту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram