ГоловнаСуспільствоВійна

Силам АТО дозволили відповідати на обстріли бойовиків

Ситуація на Донбасі різко загострилася

Силам АТО дозволили відповідати на обстріли бойовиків
Фото: Макс Левин

Підрозділи ЗС України надаватимуть рішучу відсіч діям незаконних збройних формувань, заявив керівник української сторони у Спільному центрі з контролю і координації припинення вогню Борис Кременецький.

Його заява доступна на сайті Міноборони.

Крім того, у зв'язку з обстрілами позицій сил АТО, кількість яких постійно зростає, українська сторона звернулася до місії ОБСЄ з проханням посилити патрулювання на кількох напрямках.

Кременецький повідомив, що на вихідних ситуація на лінії розмежування мала тенденцію до різкого загострення. Протягом неділі, 8 листопада, порівняно з суботою бойовики удвічі збільшили кількість обстрілів. Використовувалося стрілецьке озброєння, великокаліберні кулемети, гранатомети і міномети. Особлива напруга спостерігалася на Донецькому і Горлівському напрямках.

Зафіксовано факти застосування бойовиками зразків озброєнь, які мали відвести за Мінськими угодами.

З 7 по 9 листопада бойовики понад 20 разів застосовували 82-мм і 120-мм міномети, хоча на своїх пропагандистських ресурсах вони розмістили інформацію про відведення від лінії зіткнення цього типу озброєння.

Учора, 8 листопада, відбулася бойова сутичка підрозділів сил АТО з бойовиками, одягненими у форму ЗС України. Вони використовували кольорові нарукавні пов'язки-ідентифікатори. Бій тривав понад годину.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що якщо бойовики не припинять провокації, військові повернуть відведене озброєння на позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram