ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО завершили відведення озброєнь калібру до 100 мм на всіх напрямках

Найближчим часом представники ОБСЄ проведуть верифікацію

Сили АТО завершили відведення озброєнь калібру до 100 мм на всіх напрямках
Фото: Пресс-служба АТО

Українська сторона завершила відведення всіх типів озброєння калібру до 100 міліметрів від лінії розмежування на всіх напрямках у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомив речник АТО Леонід Матюхін, інформує  УНН.

"На всіх напрямках у зоні проведення АТО фактично завершився процес відведення всіх видів озброєння: танків, артилерії і мінометів. Ми повністю відвели все, що обговорювалося Мінськими домовленостями", - повідомив Матюхін.

Він також додав, що юридично констатувати завершення всіх етапів відведення озброєння на Донбасі можна буде тільки після завершення верифікації представниками місії ОБСЄ.

"З юридичного погляду остаточно можна сказати, що ми все відвели, тільки після того, як пройде верифікацію місія ОБСЄ. Важливо сказати, що коли ми вже відвели міномети калібру менш ніж 100 мм, учора наших військових обстрілювали із цих мінометів", - зазначив Матюхін.

Нагадаємо, останнім часом почастішали провокації бойовиків у зоні АТО. Зокрема за минулу добу сепаратисти 20 разів обстріляли позиції українських військових.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що якщо бойовики не припинять провокацій, військові повернуть відведене озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram