ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада провалила антигомофобську поправку у Трудовому кодексі

Депутати відмовилися заборонити дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації

Рада провалила антигомофобську поправку у Трудовому кодексі
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада відмовилася від пропозиції внести до Трудового кодексу поправку, яка забороняє дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації.

Її пропонувала внести депутат Ірина Геращенко.

"Забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, в тому числі порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації (у цьому місці в залі почався несхвальний гул, - LB.ua), етнічного, соціального, іноземного походження, віку, стану здоров'я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов'язків, місця проживання, членства у профспілці, участі у страйку..." - зачитала депутат.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман поставив на голосування можливість розгляду цієї поправки до другого читання Трудового кодексу.

Проте навіть така пропозиція набрала підтримку тільки 117 депутатів.

Нагадаємо, що в четвер Верховна Рада проголосувала в першому читанні Трудовий кодекс і взяла собі три тижні на внесення поправок до другого читання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram