ГоловнаСуспільствоОсвіта

Журналіст виклав запис розмови з Яценюком про відставку Квіта

Прем'єр назвав освіту слабкою ланкою в уряді, але не говорив про звільнення міністра.

Журналіст виклав запис розмови з Яценюком про відставку Квіта
Фото: Макс Левин

Журналіст Макс Такер, який зі слів прем'єр-міністра Арсенія Яценюка написав про відставку міністра освіти Сергія Квіта, виклав запис цієї розмови.

3 листопада на сайті Politico вийшов текст, у якому непрямою мовою переказано слова Яценюка про те, що протягом двох тижнів буде звільнено міністра енергетики Володимира Демчишина, міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі і міністра освіти і науки Сергія Квіта.

Квіташвілі сам хотів піти з Кабміну, напружені відносини між Яценюком і Демчишиним ні для кого не секрет, а от можлива відставка Квіта стала несподіванкою і спричинила значний резонанс. Згодом на засіданні уряду Яценюк заявив, що його неправильно зрозуміли - він нібито говорив про звільненого міністра екології, а не міністра освіти (ecology і education по-англійськи).

Журналіст у своєму твіттері написав, що Яценюк "забув, що я записував інтерв'ю", і виклав запис розмови про переформатування уряду. Втім, про відставку Квіта в цьому записі все-таки не йдеться. Яценюк назвав Міністерство освіти слабкою ланкою в уряді, але однозначно про звільнення не говорив.

У середу, 4 листопада, Такер опублікував на Politico новий текст про те, що одеський губернатор Михайло Саакашвілі готовий обійняти посаду Яценюка. "Я хотів би взяти участь у великих змінах і реформах. Я можу це зробити в будь-якій якості", - нібито заявив одеський губернатор, відповідаючи на запитання, чи готовий він почати свою прем'єрську кампанію.

Однак Саакашвілі у своєму фейсбуці заявив, що журналіст знову-таки неправильно його зрозумів. "Щоб уникнути спекуляцій: я ніколи не говорив цьому чи іншому журналістові, що хочу стати прем'єр-міністром України. Я не маю ні пропозиції, ні бажання перейти на цю посаду", - написав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram