ГоловнаСуспільствоЖиття

У Котовську для розслідування вилучили виборчу документацію

Вилучення проводиться у зв'язку з ухвалою місцевого суду в рамках розслідування можливих порушень закону.

У Котовську для розслідування вилучили виборчу документацію
Фото: Сергей Нужненко

Співробітники прокуратури і міліції провели вилучення виборчих бюлетенів та іншої документації в приміщенні Котовської міської ТВК Одеської области в рамках розслідування можливих фальсифікацій.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області.

"Одеські правоохоронці розслідують об'єднане провадженя за внесеною до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацією про фальсифікації на виборах. Зокрема, 3 листопада співробітники прокуратури та міліції провели вилучення бюлетенів та іншої виборчої документації в Котовській ТВК. Вилучення проводиться у зв'язку з ухвалою місцевого суду в рамках розслідування можливих порушень законодавства за ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців чи фальсифікація виборчих документів) Кримінального кодексу України", - зазначили в прокуратурі.

"У розпорядженні облпрокуратури є п'ять ухвал Приморського райсуду на тимчасовий доступ до необхідної документації, зараз одна з них вже виконана, решта - на виконанні", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, ЦВК оголосила про перемогу на виборах міського голови Котовська чинного мера, самовисуванця Анатолія Іванова, який керує містом близько 30 років. Однак його опонент на виборах Валерій Понепалюк - кандидат у мери від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" оприлюднив заяву про масові фальсифікації на виборчих дільницях міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram