ГоловнаСуспільствоВійна

Почалося підготовче засідання у справі Александрова і Єрофєєва (оновлено)

Адвокати росіян попросили змінити запобіжний захід

Почалося підготовче засідання у справі Александрова і Єрофєєва (оновлено)
Фото: коллаж фото EPA/UPG

Голосіївський районний суд Києва сьогодні вранці почав підготовче засідання у справі російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, яких затримали з боєм у Луганській області.

На засіданні присутні адвокати обвинувачених, прокурори, а також перекладач.

Адвокати російських військовослужбовців звернулися до суду з проханням змінити їм запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.

Оновлення 11:45. Захист військовослужбовців також звернувся до Вищого адміністративного суду України з проханням визнати їх військовополоненим. У зв'язку з подачею позову захист просить відкласти розгляд справи по суті.

Однак Голосіївський райсуд вирішив, що це не перешкода, і призначив розгляд на 10 листопада.

Запобіжний захід росіянам у вигляді утримання під вартою залишено чинним до 2 січня 2016 року.

Нагадаємо, що Єрофєєва й Александрова взяли в полон біля Щастя Луганської області 16 травня. Під час затримання вони чи їхні спільники вбили українського військового. Генпрокуратура оголосила затриманим підозру в здійсненні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язуванні війни.

Суд над ними мав розпочатися 29 вересня, але захист росіян вимагав, щоб справу розглядали в Луганській області, в Новоайдарському суді, де їх затримали.

2 жовтня матеріали справи російських спецпризначенців передали до Вищого спецсуду для визначення територіальної підсудності. 15 жовтня колегія Вищого спецсуду визначила, що справу російських спецпризначенців розглядатиме Голосіївський районний суд Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram