ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва проходить мітинг солідарності з Ізраїлем

За останні два тижні в Ізраїлі сталося понад 20 терактів

У центрі Києва на Майдані Незалежності сьогодні проходить мітинг солідарності з Ізраїлем. Акція проходить під гаслом "Україна та Ізраїль проти терору і сепаратизму".

На акції виступають громадські діячі, політики, представники єврейської громади, волонтери, повідомляє "Радіо Свобода".

Мітинг солідарності з Ізраїлем відбувається в ці хвилини на Майдані Незалежності

Posted by Віталій Портников on Sunday, November 1, 2015

"У складний час, коли Україна потребувала підтримки світової спільноти, наші ізраїльські друзі - волонтери, і не тільки, підтримували і продовжують підтримувати нас, реально розуміючи, що значить, коли твій сусід - агресор. Зараз, коли біда прийшла і в будинок наших ізраїльських друзів, рідних і близьких, ми просто зобов'язані підтримати Ізраїль в цей непростий для нього час. За останні два тижні в Ізраїлі сталося понад 20 терактів. Кількість поранених обчислюється сотнями. Є загиблі", - йдеться в повідомленні організаторів у "Фейсбуці".

Під час акції, за даними організаторів, діти напишуть також лист ізраїльським солдатам.

У середу, 28 жовтня, у Києві біля посольства Ізраїлю в Україні також проходив мітинг на підтримку держави Ізраїль в боротьбі з тероризмом. Серед учасників мітингу були представники різних громадських організацій та релігійних конфесій.

Ізраїль зараз переживає новий виток насильства, до якого не в останню чергу спричинили чутки, що Ізраїль має намір захопити територію на Храмовій горі, де розташована мечеть Аль-Акса - третя за значенням святиня ісламського світу. Ізраїль спростовує ці наміри і звинувачує палестинців у поширенні небезпечних заяв і підбурюванні. Внаслідок хвилі насильства в Ізраїлі та на Західному березі загинули близько десяти ізраїльтян і до 50 палестинців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram