ГоловнаСуспільствоЖиття

ОБСЄ зауважила фургон з написом "Вантаж-200", який їхав до Росії

Спостерігачі також бачили машину "швидкої", яка в'їхала в РФ.

ОБСЄ зауважила фургон з написом "Вантаж-200", який їхав до Росії
Фото: Макс Требухов

Зафіксовано фургон з написом "Вантаж-200", який перетнув українсько-російський кордон.

Про це йдеться в тижневому звіті місії ОБСЄ з 21 по 27 жовтня 2015 року, яка базується на російських прикордонних пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" у Ростовській області.

Зокрема, у зазначений звітний період місія спостерігала за двома машинами швидкої допомоги на пункті пропуску "Донецьк". Місія не змогла визначити, чи були всередині "швидких" поранені.

"20 жовтня о 18:40 спостережна місія бачила прибуття фургона на прикордонний пункт пропуску "Донецьк" з української сторони, в якому були двоє чоловіків у цивільному одязі. На лобовому склі по середині було написано "Вантаж-200". Фургон перебував на прикордонному пункті пропуску протягом 15 хвилин і перетнув кордон у Російську Федерацію", - йдеться в повідомленні.

Спостережна місія не змогла встановити, чи перевозив вказаний фургон труну.

Також 24 жовтня спостерігачі ОБСЄ бачили похоронний фургон (катафалк), який перетнув кордон з України в Росію, але через 15 хвилин повернувся. Транспортний засіб було зареєстровано в Україні, в ньому були дві людини. Однак представники ОБСЄ знову не змогли встановити, чи перевозив цей транспортний засіб труну.

Крім того, спостерігачі місії бачили машину "швидкої" на прикордонному пункті пропуску "Гуково", яка в'їхала в РФ.

Нагадаємо, у вересні спостережна місія ОБСЄ зафіксувала перевезення українським мікроавтобусом "вантажу-200" у РФ. Тоді в місії зазначили, що на мікроавтобусі на лобовому склі був чорно-білий напис "Вантаж-200" російською мовою, а на обох боках також російською мовою було написано "Ритуальні послуги Анубіс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram