ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-беркутівцю вкотре пом'якшили запобіжний захід

Логвиненкові дозволили зняти електронний браслет.

Екс-беркутівцю вкотре пом'якшили запобіжний захід
Фото: EPA/UPG

Одному з керівників спецпідрозділу "Беркут" Анатолію Логвиненку, якого вважають причетним до придушення протестів під час Революції Гідності, дозволили зняти електронний браслет з обов'язком з'являтися на першу вимогу слідчого і залишили його під особистим зобов'язанням.

Про це повідомив прокурор ГПУ Олександр Янушевич, передає hromadske.tv.

Раніше Логвиненко перебував під домашнім арештом і без відома слідчих виїжджати за межі свого житла не міг.

За словами прокурора, мотив такого рішення суду - часті відрядження за місцем роботи Логвиненка.

"Ми неодноразово подавали офіційні запити до Фонду держмайна, де він мав значитися головним спеціалістом, але отримували відписки", - каже Янушевич.

Прокурор зазначив, що рішення суду негативно вплине на слідство стосовно Логвиненка. "Є опір правоохоронних органів - працівники "Беркута" не дають нам правдивих показань. Вони хочуть своїх прикрити, тут може бути зав'язане керівництво міліції", - підсумував прокурор.

Логвиненкові вже не вперше пом'якшують запобіжний захід: спочатку це був домашній арешт і браслет, потім вже йшлося тільки про носіння браслета та інформування про пересування.

Нагадаємо, 16 жовтня стало відомо про затримання одного з командирів "Беркута", причетного до подій на Майдані під час Революції Гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram